Vezetői Képzések

Problémamegoldás és adathasznosítás

Kétnapos képzésünk keretében a résztvevők elsajátítják a problémamegoldás és adathasznosítás módszereit korszerű minőségirányítási eszközök segítségével. Nem elég felfedezni a problémát, meg is kell fogalmazni olyan módon, hogy az könnyen megoldhatóvá, a későbbiekben pedig könnyen megelőzhetővé váljon. A problémák feltárása egy korszerű minőségirányítási rendszerrel sokkal egyszerűbb, mint annak megfogalmazása és az ezzel kapcsolatos jövőbeni célok kitűzése. Segítünk, hogy Ön megismerje a megoldáshoz szükséges “jó gyakorlatokat”, megértse az elterjedt minőségügyi technikák logikáját és hatékony használatának módját.

Minőségköltségek mérése, elemzése

Minden vezetőt elsősorban az érdekel, hogy befektetései mennyi hasznot jelentenek vállalata számára, vagy egyáltalán hoznak-e hasznot. A minőségirányítási rendszer is egy befektetés, amit ha megfelelően működtetünk, jelentős költségmegtakarítást idézhetünk elő vállalatunk számára. Különböző módszerek, technikák ismerete nélkül a minőség költségeinek mérése gyakorlatilag lehetetlen lenne. Képzésünk keretében a pénzügyi, minőségügyi területen dolgozó munkatársak a minőségirányítási rendszer gazdasági hatékonyságát felmérő módszereket ismerhetik meg és sajátíthatják el. A minőségköltség számítás bonyolult módszertana segítségünkkel leegyszerűsödik és átláthatóvá válik, a rendszer sikere pedig számokban is kimutatható lesz. A minőségköltségek ismeretének birtokában új pénzügyi mutatók generálhatók, költségcsökkentési célok létesíthetők, a hibák javításának költségei előrejelezhetők. A minőségköltség mutatószámaival értékelhetjük a módosításokat és megítélhetjük ennek alapján a szükséges további beavatkozásokat.

A rendszerek szolgáltatta információk, mint vezetői támogatóeszközök

A képzés résztvevői számára a minőségirányítási rendszerek szolgáltatta információk könnyen kezelhetővé és hasznosíthatóvá válnak. Különféle módszrek és a az információfelhasználás logikája ismeretének segítségével a rendszerekből kinyert információk a vezetés fő támogatóeszközei lesznek. Segítünk Önnek, hogy a gyakorlatban bevált mutatórendszereket, hogy alakítsa ki, alkalmazza vállalatánál. Emellett megérti a mutatók jelentőségét, tisztában lesz az ezekből kinyert információk felhasználásának módjával, jelentőségével. Mindemellett a tanfolyam kiemelten foglalkozik a vezetői minőségcontrollinggal, annak módszereivel. Mi segítünk Önnek, hogy biztosítsa szervezete számára, hogy a céljai eléréséhez vezető úton maradjon!